7/1/13

Τα επιτεύγματα του Καταστρόφια και των συνοδοιπόρων του. Γαμήστε τους!!!

Η πιο κάτω ανάρτηση είναι αντιγραφή/επικόλληση από το μπλοκ του Χατζιή Στέλιου Στυλιανού.
 
«Χρυσή» η τριετία Χριστόφια - Βάζει τη Κύπρο στη νέα εποχή
                                                                                     Ο όγκος της αντιπολιτευτικής λάσπης
                                                                                     δείχνει το μέγεθος των επιτευγμάτων...



  • Από τη πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων της, η κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια - η πρώτη διακυβέρνηση με την αριστερά στο τιμόνι- ανέλαβε σημαντικές υποχρεώσεις και προκλήσεις που αν επιτευχθούν είναι δυνατό να οδηγήσουν τη χώρα μας σε μια νέα ελπιδοφόρα πορεία.
  • Η αδιαμφισβήτητη –και πρώτη στη σειρά- επιτυχία της παρούσας κυβέρνησης που αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα των πολιτικών που εφαρμόζει, είναι φυσικά το σπάσιμο του διπλωματικού αδιεξόδου στο οποίο οδηγήθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία μετά την απόρριψη του σχεδίου λύσης του ΟΗΕ στο δημοψήφισμα.
  • Για τέσσερα σχεδόν χρόνια, η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και ξεχωριστά διάφορα κράτη-μέλη και αξιωματούχοι της Ένωσης, εξέφραζαν ανοιχτά τη δυσφορία τους με τα διαφαινόμενα ζητούμενα και επιδιώξεις του πολιτικού γίγνεσθαι της χώρας μας, υποστηρίζοντας τις τούρκικες θέσεις σε πολλές περιπτώσεις και μεταφέροντας γενικά πιέσεις και απειλές προς τη πλευρά μας.
Σπάσιμο του αδιεξόδου
  • Από τον Φλεβάρη του 2008, το κλίμα αυτό άρχισε με σκληρή δουλειά να υποχωρεί, η εξωτερική μας πολιτική απέκτησε αξιοπιστία και βρήκε ανοικτές τις μέχρι τότε κλειστές πόρτες των δυνάμεων που έχουν λόγο στο Κυπριακό και τη περιοχή γενικότερα.
  • Με αποφασιστικά βήματα, ξεκίνησε η παρούσα διαδικασία λύσης του Κυπριακού στην οποία για πρώτη φορά διασφαλίστηκε η διαδικασία με δεσμευτικούς όρους για την τουρκοκυπριακή πλευρά αλλά και τον ίδιο τον ΟΗΕ, ενώ αποφεύχθηκε εξαρχής ο εκφυλισμός της διαδικασίας και η «μεταποίηση» της έτσι ώστε να διεθνοποιηθεί με συνοπτικές διαδικασίες πριν κατατεθούν και συζητηθούν οι απόψεις των δύο πλευρών για όλα τα ζητήματα.
  • Η διαδικασία που είναι ακόμα σε εξέλιξη, έχει φθάσει σε τέτοιο βάθος και έχει θίξει τόσα επιμέρους ζητήματα που αφορούν το Κυπριακό, όσο ποτέ προηγουμένως. Είναι μια διαδικασία που θεωρείται αντικειμενικά ως ικανή να καταλήξει σε συμφωνία και που παρόλα τα σκαμπανεβάσματα και τις προκλήσεις, δείχνει θωρακισμένη αρκετά για να αντέξει τις εσωτερικές και εξωτερικές πιέσεις…
Φυσικό αέριο, Κατάρ, Ρωσία
  • Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση έπρεπε να διαχειριστεί το θέμα των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών (ΑΟΖ) παρά τις αντιδράσεις και τις ψυχροπολεμικές τακτικές της Τουρκίας, συμφώνησε με τις γείτονες χώρες στο διαμοιρασμό των νότιων θαλάσσιων οικοπέδων, και προχώρησε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα σε κινήσεις τόσο με τον Ισραήλ, όσο και με αμερικάνικά συμφέροντα έτσι ώστε σε χρόνο ρεκόρ ουσιαστικά και με ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα στο πλευρό της, να βάζει τρυπάνι για εξόρυξη φυσικού αερίου.
  • Σε όλο αυτό το διάστημα των τριών χρόνων, η ανόρθωση της Κύπρου στον παγκόσμιο χάρτη είναι κάτι περισσότερο από εμφανής. Οι επισκέψεις του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Καγκελαρίου της Γερμανίας, του Πάπα και πολλών άλλων ηγετών μικρότερων χωρών, δείχνουν ότι η Κύπρος έχει περάσει ήδη στο προθάλαμο μιας νέας εποχής όπου η ίδια αποκτά περισσότερο έρεισμα, περισσότερους και ισχυρότερους συνεργάτες.
  • Η συμφωνία οικονομικής συνεργασίας και επενδύσεων με το Κατάρ, του μεγαλύτερου ίσως χαρτοφυλακίου της Μέσης Ανατολής, συμφωνία που ζήλεψε και ο ίδιος ο Ερντογάν αλλά και άλλοι –και που έντονα προσπάθησε να υποσκάψει και να υποβαθμίσει η αντιπολίτευση- δείχνει σαφώς ότι οι επιλογές δεν είναι τυχαίες αλλά αποτέλεσμα σοβαρής και εμπεριστατωμένης γεωπολιτικής και οικονομικής ανάλυσης.
  • Την ίδια στιγμή, οι διμερείς συμφωνίες τους περασμένου Φθινοπώρου με τον Ρώσο πρόεδρο Μεντιέτεφ, έχουν ήδη δείξει τα ευεργετικά τους αποτελέσματα στην οικονομία μας με την κατακόρυφη άνοδο του τουριστικού ρεύματος από την ρώσικη αγορά, ενώ η τελευταία εξέλιξη με το προνομιακό δάνειο από τη φίλη χώρα, αποδεικνύει εμφαντικά ότι αυτή η κυβέρνηση ξέρει και μπορεί να διαχειρίζεται αποτελεσματικά όλες τις δυνατότητες που προσφέρονται στο διεθνές σκηνικό.
Στήριξη και ικανοποίηση από την ΕΕ
  • Με την Ευρωπαϊκή Ένωση να εκφράζει επανειλημμένα τη στήριξη και την ικανοποίησή της από τους δείκτες της Κυπριακής Οικονομίας, με την ανάπτυξή μας να ξεπερνά κατά πολύ τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους σε περίοδο κρίσης και τα υπόλοιπα στατιστικά να κρατιούνται σε μια κατάσταση που δεν εμπνέουν καμιά σοβαρή ανησυχία στους αξιωματούχους της Ένωσης, η παρούσα διακυβέρνηση πείθει τους αντικειμενικούς παρατηρητές σε εσωτερικό και εξωτερικό για τη προνοητικότητα και την υπευθυνότητά της.
  • Εν μέσω κρίσης και παρά την γενικευμένη επίθεση των ολιγοπωλίων ενάντια στα εργασιακά κεκτημένα σε όλη την Ευρώπη, με τα έσοδα του κράτους να μειώνονται σημαντικά και τη κατάσταση στο διεθνές σκηνικό διαρκώς μεταβαλλόμενη από τα παιχνίδια των «οίκων αξιολόγησης», η κυβέρνηση Χριστόφια έχει παρουσιάσει ένα αξιοθαύμαστο έργο ανάπτυξης υποδομών και υπηρεσιών ενώ έχει διευρύνει παράλληλα τις κοινωνικές παροχές προς τις ευπαθείς ομάδες.
  • Αύξηση του κατώτατου μισθού και των χαμηλών συντάξεων, επαναδραστηριοποίηση του θεσμού της παραχώρησης οικοπέδων σε νεαρά ζευγάρια, δημιουργία των αιολικών πάρκων, έναρξη του συστήματος συγκοινωνιών και η δωρεάν μεταφορά μαθητών από και προς το σχολείο, μαρίνες σε Ζύγι και Λεμεσό και άλλα πολλά μικρότερα έργα και πολιτικές συνθέτουν ένα πλέγμα δραστηριοτήτων που θα ζήλευαν πολλές από τις προηγμένες κοινωνίες.
  • Ακόμα και μπροστά στη συγκυρία της ανάγκης για οικονομικά μέτρα που αναγκαστικά θα πρέπει να ακουμπήσουν –για πρώτη φορά μετά το 74’- τους εργαζόμενους τους ευρύτερου δημόσιου τομέα, αυτή η κυβέρνηση, σε πείσμα των καιρών και των διεθνών και τοπικών καπιταλιστικών πιέσεων, παρουσιάζει μια πολιτική που αφοπλίζει τους κερδοσκόπους και τα εγχώρια αντιπολιτευτικά παπαγαλάκια τους, υπερασπίζοντας παράλληλα τον κοινωνικό διάλογο και την ευρεία συναίνεση.
Οι μεγάλες επιτυχίες και η απόγνωση της δεξιάς
  • Με όλα τα μέτωπα ανοιχτά, με τη παγκόσμια οικονομική κρίση σε εξέλιξη και την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο να συγκεντρώνει τα βλέμματα όλης της υφηλίου, η Κυπριακή Δημοκρατία κερδίζει περισσότερους και ισχυρότερους φίλους ενώ δεν χάνει την ίδια στιγμή κανένα και δεν μπαίνει στο στόχαστρο κανενός, αποδεικνύοντας ότι η παρούσα πολιτική της ηγεσία έχει επιδείξει μια ανεπανάληπτη ικανότητα και ευελιξία εν μέσω πραγματικά έκρυθμων καταστάσεων και ρευστών γεωπολιτικών εξελίξεων.
  • Ο όγκος της αντιπολιτευτικής λάσπης που εξαπολύουν τα κόμματα της δεξιάς έχει φυσικά ως πρωταρχικό στόχο την απόκρυψη των επιτευγμάτων της διακυβέρνησης Χριστόφια. Όσο μεγαλύτερα και περισσότερα είναι αυτά τα επιτεύγματα και όσο μεγαλύτερης αποδοχής τυγχάνουν τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, τόσο δυναμώνουν οι επιθέσεις της πλουτοκρατίας και των αντιομοσπονδιακών.
  • Δεν θέλουν με τίποτα να αναγνωρίσουν ότι η αριστερά μπορεί καλύτερα! Θέλουν να εμποδίσουν τη κοινωνική συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι και στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και στο ευρύτερο διεθνές σκηνικό, και στο Κυπριακό αλλά και στην οικονομία, την ανάπτυξη και τα εργασιακά θέματα, αυτή η κυβέρνηση είναι πολύ πιο μπροστά και πολύ πιο σωστά τοποθετημένη απ ότι θα μπορούσε ποτέ η δεξιά να φανταστεί…
………………………………………….............
Του Στέλιου Στυλιανού στη ΓΝΩΜΗ 23/09/2011
 
                                                                                                                                  

 

                                                   





 

26


 
 
Με το τέλος της χρυσής  5ετίας του πλέον άχρηστου  και Ευέλικτου  Οδοστρωτήρα, δεν υπάρχει  Κύπρος.


 

9 σχόλια:

  1. http://newgreekcypriot.blogspot.com/2011/04/blog-post_12.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/1/13, 1:34 π.μ.

    http://newgreekcypriot.blogspot.com/2011/08/blog-post_12.html
    12 Αυγούστου 2011Τρίτος παγκόσμιος...
    Η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική. Ο οίκος Fitch υποβαθμίζει την κυπριακή οικονομία και η αντιπολίτευση κάνει πάρτι!
    Η νέα υποβάθμιση, φέρνει την Κύπρο πιο κοντά και γι' αυτόν τον οίκο αξιολόγησης, στην κατηγορία σκουπίδια, αναφέρει σε γραπτή ο Αβέρωφ Νεοφύτου, συμπληρώνοντας ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας, κλεισμένος στον λόφο του Προεδρικού, συνεχίζει να διαχειρίζεται την οικονομία, ακριβώς όπως και την πυρίτιδα στο Μαρί.
    Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΕΥΡΩΚΟ, το οποίο τονίζει ότι η νέα υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας ήταν δυστυχώς αναμενόμενη και μας φέρνει πιο κοντά στην κατηγορία υψηλού κινδύνου.
    Η νέα υποβάθμιση επιβεβαιώνει την πλήρη χρεοκοπία της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης, αναφέρει η ΕΔΕΚ.
    Από την πλευρά τους, οι Οικολόγοι τονίζουν πως όσο άδικη και να είναι η νέα υποβάθμιση για την Κύπρο, επηρεάζει ακόμα πιο αρνητικά το κλίμα των αγορών, από τις οποίες εξαρτάται η οικονομία μας…
    Δηλαδή που να πάμε να σταθούμε!
    Η κατάσταση εξέφυγε εντελώς. Έννεν δυνατό αυτοί όλοι να μεν αντιλαμβάνονται τον ρόλο τούτων των «οίκων» και τη σημασία της δικής τους αντίδρασης και στάσης.
    Τι θα έκανε η δεξιά αν βρισκόταν σε αυτό τον παγκόσμιο κυκεώνα; Θα επέβαλλε μέτρα στους εργαζόμενους ή θα προχωρούσε σε τομές στη δημόσια υπηρεσία και το κράτος χωρίς διάλογο; Θα χειροκροτούσε και θα επευφημούσε –νιώθοντας δικαιωμένη- σε κάθε «υποβάθμιση» που ανακοινώνουν οι εμπροσθοφύλακες του καπιταλισμού;
    Όχι φυσικά, ούτε τις «τομές» θα μπορούσε να κάνει με ευκολία αλλά ούτε και θα συμφωνούσε και θα αναπαρήγαγε τους κερδοσκόπους και τα φιρμάνια τους.
    Ά ρε Τάσσο…πατσιαούριν σε έκαμεν ο γιος σου…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/1/13, 1:42 π.μ.

    http://newgreekcypriot.blogspot.com/2011/09/blog-post_16.html

    Εννά παττήσουμεν!

    Έφυα, πρέπει να πάω γραφείο...επήαμεν καλά σήμερα α;
    Ναι ρε, αφού είπα σου, εν ούλλα ΟΚ!
    Όι, εν θα παττήσουμεν… επαττήσαμεν ήδη!
    Τον Δεκέμβρη εννά θέλουμε δάνειο τζιαι εν θα μας διούν κάτω που 12%...
    Όιιιιι…ούτε να σκέφτεσαι κάτω που 16%...
    Μα τι λαλείτε ρε παιθκιά, εν με 20% επιτόκιο που εννά πιάσουμεν το επόμενο δάνειο…!
    Θα έσιει αύξηση στο ρεύμα 20%...
    Ππεεεε… είσαι πολλά πίσω… 30% τζιαι βάλε φίλε μου η αύξηση….
    Ρε μα επικοινωνάτε; 50% τζιαι μακάρι ναν μόνο τόση…
    Εν θα πατήσει τουρίστας φέτος στη Κύπρο… αφού επαττήσασιν τες αερογραμμές οι άσχετοι…
    Εν δουλεύκει κανένας ρε στην τουριστική… εκλείσαν ούλλοι…
    Έκαψεν μας τούτη η κυβέρνηση… εκαταστρέψαν τον τόπο!
    Πουλούν μας στην Τουρκία! Φέρνουν αράπιες!
    Οι άσχετοι! Οι ανίκανοι! Οι προδότες! Οι δολοφόνοι!
    …………………………………………………..
    Οι πιο πάνω διάλογοι είναι αυθεντικοί…
    …………………………………………………..
    Προς κύριους Νικόλα Νεοφύτου και Αβέρωφ Παπαδόπουλο:
    Είστε σίγουροι ότι οι «αποκαλύψεις» σας περί «συγκυβέρνησης» ΑΚΕΛ-συντεχνιών δημιουργούν την αίσθηση στους εργαζόμενους ότι κάτι δεν πάει καλά;
    Γιατί θα ήταν πραγματικά ευχής έργο για κάθε εργαζόμενο και για κάθε κίνημα παγκοσμίως, αν οι διαχειριστές του τοπικού καπιταλισμού «τραβούσαν» συχνότερα με τις εργαζόμενες μάζες και όχι με τη πλουτοκρατία…
    Εκτός κι αν ο στόχος σας είναι -εκτός από την πολιτική δολοφονία της αριστεράς- ο εξευτελισμός και η αποδόμηση του συνδικαλισμού….
    Τάχα… ο ένας ο «κακός» συνεργάζεται τζιαι μοιράζει τα λάφυρα με τον άλλον τον «κακό»…;
    Ο Νικόλας (σαν πολλοί Νικολάκηδες έχουν μπει στην εξίσωση…;) είπε σήμερα το πρωί στον «άστρα» πως εν καλύτερα να παραιτηθεί ο πρόεδρος και στη θέση του να βάλει τον Κυρίτση ή άλλον συνδικαλιστικό ηγέτη, αφού έτσι κι αλλιώς εν οι συντεχνίες που κυβερνούν!
    Όππα ο άγγονας του Λεβέντη! «Εργατική δημοκρατία» έχουν καταντήσει τη χώρα του πατέρα του!
    Κούλαρε ρε Νικόλα μου, δεν παίζει γιε μου τούντο σενάριο… ακόμα…;-)
    Οι εργαζόμενοι εδώσαν, τζιαι συνεχίζουν ναν πρόθυμοι να αναλάβουν από κοινού -παρά τις πεποιθήσεις τους για τον πλούτο και τη πραγματική συνεισφορά του- κι άλλες προσπάθειες για να ορθολογιστεί η κατάσταση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
    Υπάρχουν στρεβλώσεις, υπάρχουν αδικίες και υπερβολές, υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά που μπορούν να γίνουν για να εξοικονομηθούν ακόμα περισσότερα ποσά.
    Μα κυρίως είναι πολλά που μπορούν να εφαρμοστούν τζιαι να γίνουν εργασιακή συνείδηση έτσι ώστε να ανεβεί η ποιότητα των κρατικών υπηρεσιών σε τέτοιο βαθμό που να πείθει τον λαό τζιαι να αξίζει της εμπιστοσύνης και της συμπαράστασης του…
    Θέλουμε να δούμε ανάλογη τουλάχιστο συνεισφορά από όλους όσους όλα αυτά τα χρόνια αλλά ακόμα και τώρα, κερδοφορούν και φοροαποφεύγουν σε μεγάλες κλίμακες.
    Θέλουμε να δούμε βήματα προς τούτη τη κατεύθυνση, τζιαι ευτυχώς που έχουμε μια κυβέρνηση που καταλαβαίνει της αγωνίες μας σε αντίθεση με την μεγάλη πλειοψηφία των κυβερνήσεων παγκόσμια που έχουν ήδη υποκύψει στις ορέξεις των μονοπωλίων, αφήνοντας την εργατική τάξη στο έλεος της αγοράς…
    …………………………………………
    Πάντως πρέπει ναν μεγάλο το «κάχρι» των πλουτοκρατών και των εκπροσώπων τους…
    Το τρυπάνι πιάννει δουλειά τζιαι δεν είναι τούτοι πίσω που τες συμφωνίες… εν τους επέρασε τζιαι το άλλο μεγάλο φαγοπότι τότε με τις πλωτές εξέδρες… μεγάλη η πίκρα…
    Το Κυπριακό πάει για λύση τζιαι δεν είναι τούτοι που πίσω να χρησιμοποιούν το ίδιο το κράτος ως ασπίδα του διχοτομισμού…
    Σε ούλλο τον κόσμο τζιαι με αφορμή την καπιταλιστική κρίση, οι πλουτοκράτες πίνουν με το καλαμάκι το αίμα των εργαζομένων… τζιαι στην Κύπρο, τρία χρόνια τσάκκισε-κουπάνησε, εχρειάστηκε ένα Μαρί για να μπορέσουν να μας μπήξουν τα νύσια τους…
    Έρκεται τζιαι η προεδρία της ΕΕ… Με τι «μούτρα» θα φιλοξενήσουμε τις ευρωπαϊκές –και αρχαιοελληνικές βεβαίως βεβαίως- αρχές και αξίες στον οίκον μας… με κουμμούνιστη πρόεδρο…;
    Ο μοντιέ! Κιελ ντεκατάνς!
    …………………………………………….
    Γαλλοαναθρεμμένε άξεστε… ο τζιύρης σου ήταν χρυσάφι κοντά σου… αλλά ενέωσε καλή κουφή…
    Δε τα έργα σου εθνικέ αστέ. Δε τα έργα σου κράτος της ΕΟΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/1/13, 1:48 π.μ.

    http://newgreekcypriot.blogspot.com/2011/09/blog-post_30.html

    30 Σεπτεμβρίου 2011Κάλιο δέκα γαλάζιες παρά οκτώ κόκκινες...

    Κάποιος να τους μαζέψει...
    Λοιπόν παιθκιά, εν ηξέρω αν το επήρε το μάτι σας ή το φτι σας, αλλά εβρέθηκεν ο απόλυτος λόγος για να μεν θεωρείται το χαμηλότοκο δάνειο που την Ρωσία ως θετική εξέλιξη… μα ως η μέγιστη ανευθυνότητα!
    Ήβρεν τον ο Νικόλας! Τον… αμόλησε στο ΡΙΚ ενώ παρεμπιπτόντως τον περιποιέται δεόντως σήμερα και η ΓΝΩΜΗ … Προσέξετε:
    «Όταν ένα κράτος δεν μπορεί να δανειστεί στην ελεύθερη αγορά και δανείζεται από κυβερνήσεις τότε ξεκινά μια σχέση εξάρτησης… Εμείς δεν θα συναινέσουμε σε αυτή την ανευθυνότητα…»
    Θαυμάζω την ευρηματικότητα του κοπελιού… Εν μπορείτε να πείτε… πιάννει πουλιά στον αέρα!
    Εφτάσαμε δηλαδή στο σημείο να ακούμε τες βαρέλλες του κάθε εκφραστή της πλουτοκρατίας… τζιαι να τις θεωρούμε μέρους του σταθερού «πολιτικού ντεκόρ»…
    Καλά ρε Νικόλα μου, τα δάνεια που τες «αγορές» με τα διπλά επιτόκια, δεν θα δημιουργήσουν μια σχέση εξάρτησης;
    Ο ελληνικός λαός λόγου χάρη που εδέθηκε στη κρεμάλα του ΔΝΤ ακολουθώντας τες συνταγές που προτείνεις… δεν βρίσκεται σε μια αδιέξοδη σχέση εξάρτησης με τα δυτικά κεφάλαια που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν υποθηκεύσει την ίδια τη χώρα στο διηνεκές;
    Κάτι εν πάει καλά δαμαί…
    Θυμούμε κάτι ιστορίες που μου ελάλεν ο πατέρας μου (ναι, τζιείνος φταίει για τις ιδεολογικές μου «αγκυλώσεις») για τις απεργίες για το οκτάωρο, όταν οι εκπρόσωποι της ΣΕΚ επουλούσαν καθρεφτάκια στους εθνικόφρονες ιθαγενείς με το αμίμητο «κάλιο δέκα γαλάζιες, παρά οκτώ κόκκινες»…
    Ρε να μεν αλλάσσει με τίποτε η δεξιά μες τούντο τόπο…
    Νικόλα μου –τζιαι Αβέρωφ μας- πιστεύκω πως οι αγαπημένοι σας «οίκοι» πρέπει να ενημερωθήκαν για τούτη την εξέλιξη τζιαι εν θα βρίσκουν πλέον αρκετούς λόγους να συνεχίζουν τη κερδοσκοπική τους επίθεση, για κάποιο διάστημα τουλάχιστον…
    Οι «υποβαθμίσεις» των κερδοσκόπων είχαν άμεσο στόχο τις δανειακές ανάγκες της ΚΔ για τον επερχόμενο Χειμώνα τζιαι αποτελούσαν για τη δεξιά μιαν έξωθεν «ανεξάρτητη» μαρτυρία για τα «χάλια» της οικονομίας μας, τζιαι άρα την ανάγκη για εκτεταμένο πετσόκομμα…
    Με το δάνειο από τη Ρωσία είναι σχεδόν βέβαιο πως για τους επόμενους έξι με δώδεκα μήνες οι «εκθέσεις» των οίκων δεν θα έχουν κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα αφού χάθηκε πλέον το κυριότερο κίνητρο, που δεν ήταν άλλο από τον δανεισμό με το ψηλότερο δυνατό επιτόκιο τζιαι τις απόλυτα εξαρτησιακές ρήτρες αποπληρωμής.
    Εχάσετε τη γη κάτω που τα πόθκια σας, καταλαβαίνω σας…. «και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς τους οίκους τζιαι τις υποβαθμίσεις τους» θα σκέφτεστε τζιαι θα μονολογείτε…
    Ε, πάππαλα οι «οίκοι» κοπέλια, έβρετε άλλον παιξίμιν να ποσκολιέστε…. Τζιαι κυρίως έβρετε άλλους τρόπους να «αποδείξετε» πως πρέπει να γίνει ο κύπριος εργαζόμενος τζι ο εργαζόμενος στη Κύπρο... χαλί να τον πατήσει η πλουτοκρατία που εκπροσωπείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καζαμίας8/1/13, 9:15 π.μ.

    η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια συζήτησης των προυπολογισμών το 2009 και 2010 έλεγε ότι η κρίση μας είχε ξεπεράσει.

    Λαμπρό να τους κάψει. εκάψα μας τζιε ακαουρτήσαν μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τουτος ο Στελιος Στυλιανου αλλως Νεος Τουρκοκυπριος ειναι μεγαλος ππεζεβεγκης.
    για να φανταστειτε, ο γιος της γυναικας του ειναι γιος μου. ειμαι ο βιολογικος πατερας του γιου της γυναικας του Στελιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος10/1/13, 8:31 μ.μ.

    ρε Ανεφούλη μα επέλλανες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φήμες λένε οτι ο Ανεφ πέρασε στο ελάμ και έγινε φασίστας!Τον καταδιώκει η επαγρύπνηση!!!!!Σώστε τον Ανεφ!!!!ρε επίσκοπε εχει χαζι να συνεχιζεις να κατηγορεις τον ανθρωπο του λαου και μετα τις εκλογες!αντροπη σου σιορ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε Χριστάκη,
    Ο ούτω καλούμενος άνθρωπος του λαού δεν σεβάστηκε το λαό του και τον γάμησε ποικιλοτρόπως!
    Πέραν τούτου κανένας ψυχρός δολοφόνος και βιαστής του λαού του δεν αξίζει ίχνος σεβασμού.

    Και ο Άνεφ είναι φασίστας εκ γενετής. Ο Μαρξ μιλά ξεκάθαρα για τη δικτατορία του προλεταριάτου και την επιβολή του μονοκομματισμού σε ένα κομμουνιστικό κράτος. Μας λέει και πως πρέπει να επιβάλλεται ο κομμουνισμός. (κάτι σαν οδηγίες χρήσης).

    Φασισμός – Ετυμολογία
    Ο όρος φασισμός προέρχεται από την ιταλική λέξη Fascismo που ετυμολογείται από την λατινική «fasces» (φάσκες, ενικός: fascis, ιταλικά fascio :φάσιο) που ονομάζονταν συγκεκριμένο αρχαίο ρωμαϊκό έμβλημα εξουσίας, που απεικόνιζε «ράβδους δεμένες γύρω από έναν πέλεκυ».
    Η λέξη παραπέμπει στους «littores» (λιτόρες) που ήταν ένα είδος ομάδων σωματοφυλάκων των γερουσιαστών της αρχαίας Ρώμης οι οποίοι διακρίνονταν από μια ράβδο που κρατούσαν και η οποία ήταν το σύμβολο της εξουσίας τους. Οι fasces ήταν στην αρχαία Ρώμη σύμβολο της εξουσίας των δικαστών και συμβόλιζαν την «ισχύ δια της ενώσεως»: μια μόνο ράβδος σπάζει εύκολα, ενώ μια δέσμη πολύ δύσκολα. Οι ράβδοι δεμένες γύρω από έναν διπλό πέλεκυ που έγινε το σύμβολο του φασισμού. Η αντιστοιχία με τους φασιστές της δεκαετίας του '20 βρίσκεται στο ότι οι πρώτες ομάδες φασιστών που σχηματίστηκαν στην Ιταλία ονομάστηκαν «fascio di combattimento», δηλαδή ομάδες-δέσμες μάχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή